Markten

Markten

Een markt bezoeken is altijd weer een belevenis. Kleurrijke stalletjes met handelswaar. Er zijn vele markten in Andalusië en de Costa del Sol...


Tijdens uw vakantie op een markt van Mijas flaneren is niet enkel leuk om te doen, u kan hier ook uitstekende koopjes vinden. De markten vinden steeds plaats in de ochtend, tot ongeveer 14uur.


Bijna elke dag is er hier wel een markt in Mijas. De grootste is op woensdag en zaterdag in La Cala. Hier vindt je groenten, fruit, bloemen, souveniers, kledij, schoenen en allerhande prullaria. Je kan de bus nemen tot La Cala of met de wagen de afrit La Cala op de A7. Je kan de markt van de autoweg al zien.


Op donderdag is er de markt in Calahonda en Las Lagunas houdt het op zaterdag. In Calahonda heb je ook zondag eveneens een rommelmarkt met 2de hands spullen en associaties die een stand hebben om wat extra geld in het laadje te brengen. Deze markt is niet uitgebreid, voor een grotere keuze aan 2de hands spullen kan je best op zondag ochtend naar 'Hipodromo' gaan vlakbij Fuengirola. Aan de Hipodromo bevindt zich een grote parking en is erg makkelijk bereikbaar.


Dinsdag ochtend kan je terecht in Fuengirola voor de beste koopjes. Op de grote parking van Los Boliches, vlakbij de rivier bedding, worden de standjes vroeg in de ochtend opgesteld. Een cafetaria bij de ingang met 'live music' luistert het geheel op. De handelaars afficheren meestal hun prijzen. Indien dit niet het geval is kan u waarschijnlijk afbieden op de koopwaar. Afbieden is niet echt een must en u gaat slechts uitzondelijk een enorme reductie verkrijgen na een lange onderhandeling.


Neem uw tijd en bekijk de verschillende standjes, vergelijk en maak dan uw keuze. Denk eraan, het is niet altijd goud dat blinkt! Deze markt is uitstekend plek om te winkelen vlakbij Mijas met vele koopjes, zomerkledij, een leuk aandenken aan uw vakantie of een unieke gadget dat waarmee u thuis uw vrienden of familie kan verrassen. Tijdens de zomermaanden is deze markt erg druk en niet aan te raden met kleine kinderen of honden. Parking is schaars op deze dinsdag ochtend, de bus is een makkelijkere manier om hier naar toe te komen.

-Markt Alhaurin el Grande

Op Donderdag, La Fama.

-Markt Almuñecar

Op Vrijdag.

-Markt Algorrobo Costa

Op Woensdag.

-Markt Arroyo de la Miel

Op Vrijdag, naast Tivoli.

-Markt Benalmádena

Op Zaterdag in Benalmádena Pueblo

-Markt La Cala de Mijas

Op Woensdag op het feriaterrein.

Op Zaterdag.

-Markt Caleta de Vélez

Op Zaterdag.

-Markt Compéta

Op Zaterdag.

-Markt Elviria

Op Vrijdag, Banco Atlántico.

-Markt Estepona

Op Woensdag, Avenida Juan Carlos.

Op Zondag, in de Marina.

-Markt Frigiliana

Op Donderdag.

-Markt Fuengirola

Op Dinsdag op het feriaterrein bij Los Boliches.

Op Zaterdag, rommelmarkt.

Op Zondag, bij Parque Doña Sofia.

-Markt La Herradura

Op Vrijdag, alleen 's zomers.

-Markt Málaga

Op Zondag, rommelmarkt bij het voetbalstadion.

Vaste markt, dagelijks behalve Zondag.

-Markt Marbella

Op Maandag op het feriaterrein.

Op Zaterdag, Puerto Banus.

-Markt Nerja

Op Dinsdag.

Op Zondag, rommelmarkt.

-Markt Nueva Andalucia

Op Zaterdag bij de bullring.

-Markt Periana

Op Woensdag

-Markt Rincon de la Victoria

Op Woensdag.

-Markt Salobreña

Op Dinsdag.

-Markt San Pedro de Alcantara

Op Donderdag.

-Markt Torre del Mar

Op Donderdag.

Op Zondag.

-Markt Torremolinos

Op Donderdag, El Calvario.

Op Zondag, rommelmarkt.

-Markt Torrox Costa

Op Maandag op het feriaterrein.

-Markt Vélez Málaga

Op Donderdag.

Op Zondag.