Skien

Skiën


Outdoor: Skiën

 

De Siërra Nevada is na de Alpen het hoogste gebergte van Europa met toppen tot zo’n 3,5 duizend meter. Een groot gedeelte is door UNESCO verklaard tot beschermd natuurgebied, maar op de gletsjer kun je een groot gedeelte van het jaar skiën.

 

Het skigebied van de Sierra Nevada dat op zo'n 1000 meter hoogte begint, heet Sol y Nieve (zon en sneeuw) en telt 35 skipistes. Vanaf de hoogste pistes kun je de Middellandse Zee zien, die op ongeveer 40 minuten rijden afstand ligt. Voor het skigebied rij je richting Granada en vanaf daar volg je de borden ‘Siërra Nevada’. De weg is goed te rijden en je hebt doorgaans geen sneeuwkettingen nodig voor een dagje of weekendje skiën.

 

Skipistes

De belangrijkste dorpen zijn Pradollano (2100 m) en Borreguiles (2600 m). Er is 85 km aan pistes en je kunt skiën tot aan de Pico Veleta die 3396 m hoog is. Het skiseizoen loopt van november tot mei, maar ook buiten dit echte seizoen is het gebied leuk om te bezoeken. Je kunt ook met de kabellift naar boven zonder ski's. Sol y Nieve is in de winter vooral erg geliefd bij mensen uit Granada, die hier meestal in het weekend komen skiën. Het is er dan dus gezellig druk. Ook het dorp Pradollano zelf is qua centrum echt sfeervol. Ideaal dus voor een (korte) skivakantie in combinatie met een bezoek aan Granada, Andalusië of de Costa del Sol. Ook voor kinderen zijn er speciale skilessen en er worden regelmatig grote events georganiseerd (snowboarden, wereldkampioenschappen etc.).

Kijk voor meer informatie op http://sierranevada.es/ of www.cetursa.es